Van je hobby je werk maken

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wie wil dat nou niet? Jezelf kunnen bedruipen door te fietsen. Begin februari 2019 vloog ik naar Mallorca om hier voor zo’n drie maanden. Hierbij een korte indruk van mijn tijd op het Spaanse eiland Mallorca waar ik als gids namens Clips Mallorca Cycling fietsvakanties begeleide.

Mede vanwege een weddenschap die vorige jaar tot oudejaarsdag liep heb ik eind 2018 veel kilometer op de fiets gemaakt en begin ik het nieuwe jaar met een goede basis. Mijn hagelnieuwe Giant heeft de eerste maand aan de kant gestaan, maar nu mag ik in februari eindelijk los op Mallorca.

Na aankomst neem ik een paar weken de tijd om het eiland te verkennen, de mooie rustige kleine wegen in me op te nemen en de bekendste beklimmingen eigen te maken. In de maanden die volgen begeleid ik afwisselend groepen tieners die zich voorbereiden op het koersseizoen, fanatieke toerders en gasten die nog niet eerder een echte heuvel beklommen hebben. Mijn dagen bestaan veelal uit eten, fietsen en slapen. Met zo’n 450 km per week merk ik al snel dat ik mijn rust bewust moet pakken en gebruiken om mezelf ook mentaal weer op te laden. De routes die ik rijd zijn geen dag hetzelfde en ik blijf me tot de laatste week verbazen over de schoonheid van het eiland.

Wanneer er in de laatste maand enkele bekenden op bezoek komen merk ik pas hoeveel ik inmiddels van Mallorca weet. De prachtige natuur, idyllische Spaanse binnenwegen en uitstekende rotsen doen zowel hen als mij keer op keer verbazen en maakt het nemen van foto’s meer dan de moeite waard. Wanneer ik in mijn laatste weekend op Mallorca zie dat het weer in Nederland uitzonderlijk goed is en ik zelf in de regen rijd krijg ik ook wel weer erg veel zin in een pittige woensdagavond-rit met ‘t Verzetje. Maar de schoonheid van dit eiland zal ik niet snel vergeten. Grote kans dat ik later dit jaar nog terugkeer voor een week of weekend. Aan de kennis(en) ontbreekt het immers niet meer. Alle kilometers op Mallorca zorgen er intussen voor dat ik een mooie voorsprong heb opgebouwd in het toerklassement, maar of dat aan het einde van het seizoen ook nog zo is betwijfel ik..

Op dit moment is het eerst tijd voor wat rust en herstel, want volgend weekend staat de volledige versie van Luik-Bastenaken-Luik alweer op de planning. Wielrennen is verslavend, vooral in een heerlijke omgeving zoals Mallorca. Misschien moet ik later dit jaar toch maar weer een wedstrijdlicentie overwegen.

Dit bericht delen via

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Laatste berichten

Deel dit bericht via

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp