Valse start

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het moment dat ik de banden op spanning breng, een doek over het frame haal en mijn tas inpak. Klaar voor vertrek. Of toch niet?

Bij een laatste keer schakelen om te kijken of alle versnellingen soepel lopen werkt een van mijn shifters niet zoals het hoort. Met alleen de lichtste twee kransje van mijn cassette ga ik ‘t niet halen. Vanochtend dus toch maar even langs de fietsenmaker, in de hoop dat ik in alle hectiek iets kleins over het hoofd zie.

Helaas blijkt het niet iets kleins te zijn. Sterker nog, ongeveer het duurste onderdeel van de fiets is defect. Daarmee komt helaas een einde aan de geplande fietsvakantie, al voordat die begonnen is. Binnen 2 maanden hoop ik alsnog mijn fietsreis door Nederland te kunnen maken.

Toch wil ik deze vakantieweek niet zomaar voorbij laten gaan. Aangezien ik nog een oude racefiets heb staan gebruik ik die voor een alternatieve fietsvakantie. Wat ga ik doen? Ik rijd per auto naar vrienden om vanuit daar (liefst samen) een mooie lokale ronde te rijden, op de racefiets. Aangezien de lokale bewoners vaak ook de mooiste plekken kennen, hoor ik graag van jou welke plekken in Nederland ik beslist niet over mag slaan!

Op fietsvakantie in eigen land - Ruben van Kempen

Dit bericht delen via

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Laatste berichten

Deel dit bericht via

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp