Over mij

Mijn naam is Ruben van Kempen, ik ben geboren in 1988. Nadat ik zo’n twintig jaar geleden lid werd van de lokale wielervereniging TWC ’t Verzetje uit Bemmel is mijn liefde voor wielrennen alsmaar gegroeid.

Van 2004 tot 2015 reed ik wedstrijden in de categorieën Nieuwelingen, Junioren, Elite/Belofte en Amateurs. In mijn jaren als student fietste ik bij verschillende studenten-wielerverenigingen, waarmee ik ook Parijs-Tilburg reed en kennis maakte met de Franse Alpen. Hierna kreeg het afstuderen twee jaar de volle aandacht. Ook hierbij vond ik manieren om de wielersport terug te laten komen, zoals mijn rol als coördinator van het promotieteam tijdens de Giro d’Italia in Gelderland en mijn afstuderen bij de KNWU.

(de tekst gaat hieronder verder)

Na mijn diploma te hebben behaald heb ik gewerkt bij een fietsenwinkel en heb ik drie maanden als gids op Mallorca mogen genieten van het Spaanse eiland. Mede doordat het contact met de wielerclub uit Bemmel in de tussentijd gelukkig nooit verloren ging nam ik begin 2020 plaats in het bestuur als secretaris.

Fietsen kun je overal, maar nergens is dit hetzelfde. Toen ik tijdens mijn studententijd een paar jaar weg was uit de regio Arnhem-Nijmegen merkte ik pas hoe uniek die omgeving eigenlijk is. In de regio Arnhem-Nijmegen heb je namelijk een waanzinnig fietsgebied tot je beschikking. De afwisseling van de heuvels op de Posbank en in het Rijk van Nijmegen enerzijds en de uitgestrekte polders, dijken en uiterwaarden anderzijds maken dat ik wekelijks nog altijd erg dankbaar in deze omgeving rondfiets. Omdat ik ook graag nieuwe gebieden ontdek ging ik in juli 2020 op fietsvakantie in eigen land en startte ik de website wielercafes.nl. •

Laatste berichten