Op een oude fiets moet je het leren

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Na mijn fietsvakantie driemaal uitgesteld te hebben door de weersomstandigheden (ben ik dan toch een mooiweerfietser geworden?) en materiaalpech ging ik vandaag dan toch eindelijk op pad. Met de auto. Met mijn oude racefiets achterin.

Omdat ik vanavond mijn oud huisgenoot Bas van der Mijl in Voorschoten opzocht en hier zelfs kon blijven slapen, besloot ik mijn route vanaf hier te maken. Onderweg naar het westen maakt ik een tussenstop bij het ruim opgezette wielercafe De Proloog in Amerongen waar ik kennis maak met de vriendelijke eigenaar. Wanneer ik zeiknatte renners binnen zie druppelen, snakkend naar een goede bodem om weer verder te gaan, ben ik nog meer vastberaden vandaag op de fiets te stappen.

Op fietsvakantie in eigen land - Ruben van Kempen

Als ik mijn weg per auto vervolg komt de ene bui na de andere over me heen. Maar zodra Voorschoten op de borden staat maken de donkere wolken plaats voor de zon en krijg ik steeds meer zin in een rondje door de polder. Die middag verbaas ik me tijdens mijn 70 kilometer lange fietstocht enigszins over de voorrang die automobilisten verlenen aan mij als wielrenner. Dat gaat ook wel eens anders. Vriendelijk bedank ik ze en vervolg ik mijn weg over de goed verzorgde fietspaden die mooi op elkaar aansluiten. Onderweg raak ik nog aan de praat met een man uit Leiden, die vol trots vertelt over zijn nieuwe speelgoed: een speed-pedelec van Stromer waarop hij nu watertandend op weg is naar zijn weekendborrel. Morgen zou immers toch een thuiswerkdagje worden.. Wanneer we weer ieder onze eigen weg gaan beland ik al snel op een zeer smal pad tussen de weilanden. Ik geniet van de rust om me heen. Wat kan fietsen toch simpel en prachtig zijn.

Aangekomen bij Bas staat het eten zelfs al op tafel en kan ik zo aanschuiven, luxe! Bij wijze van dessert drinken we samen nog een ijskoude HertogJan terwijl we bijpraten zoals vroeger. Morgen wederom een korte rit, met hopelijk iets minder wind.

Dit bericht delen via

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Laatste berichten

Deel dit bericht via

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp