Giro Wielercafé in Bemmel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Een wielerronde van wereldformaat die door mijn eigen Bemmel rijdt, dat is uniek!

Samen met Verzetje-voorzitter Henk Neijenhuis worden contacten gelegd met de lokale Italiaan Da Giorgio, Café De Roskam, Giro Gelderland en diverse sprekers. Alles om de komst van Giro d’Italia te combineren met het 40-jarige jubileum van TWC ’t Verzetje, 40 dagen voorafgaand aan de dag dat de ronde door Bemmel dendert.

Terwijl de laatste hand gelegd wordt aan de versiering, stroomt de zaal langzaam vol met de 90 leden en niet-leden. Onder het genot van wat Italiaanse lekkernijen en een glaasje wijn, laat men de avond over zich heen komen.

Giro Wielercafé Bemmel - Ruben van Kempen
Ruben van Kempen presenteert Giro Wielercafé in Bemmel

Na een informatieve sessie van Giro Gelderland – de Nederlandse organisatie van de Giro in Nederland – vertelt Marieke van Wanroij vol passie over haar koerservaring in de vrouwelijke variant van de Giro. Samen met haar teamgenoten zorgde zij immers voor de eindoverwinning van Marianne Vos in de Giro Rosa.

De man die bij het grote publiek bekend werd vanwege zijn doorzettingsvermogen in de bergetappes van de Tour de France volgde. Luisterend met een glimlach probeerde ik in te haken op de stoere verhalen van Kenny van Hummel, die zelf ooit de sprint aflegde tegen zijn oude trainingsmaatje en vorige spreker.

Als laatste spreker wist TWC ’t Verzetje zelfs een ambassadeur en oud-renner van wereldklasse binnen te halen. Niemand minder dan Johan van der Velde kreeg de zaal stil met zijn verhalen over de jaren ’80, de Tour van Joop, en over zijn Giro-zeges in de Dolomieten.

Ter afsluiting test ik de wielerkennis van de inmiddels verzadigde bezoekers, en gaan er 2 tevreden mannen vandoor met een roze-kleurig presentje.

Iedereen bedankt voor zijn komst en graag allemaal tot 6,7 en 8 mei langs de kant van de weg.
Ik verwacht hier vanuit de karavaan een trots Verzetje-legioen in de dijkstraat te kunnen begroeten!

Ruben van Kempen

Dit bericht delen via

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Laatste berichten

Deel dit bericht via

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp