Genieten van pop-up wielercafé

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Behalve de vele stenen wielercafés die Nederland en België rijk zijn er sporadisch ook andere wielercafés te bezoeken. De pop-up wielercafés. Dit zijn georganiseerde avonden waarop wielerliefhebbers genieten van verhalen uit de wielersport, vaak verteld door oud-renners. Afgelopen weekend werd in Lierop voor ’t eerst zo’n wielercafé georganiseerd.

Het wielercafé in Lierop werd georganiseerd als onderdeel van een toertocht met de naam Tour Der Ongeschoren Benen Classic. Vanzelfsprekend dat het wielercafé in Nirwana’s Borreltuin van Lierop door kon gaan was het zeker niet. Toch wist de organisatie het evenement dusdanig neer te zetten dat er twee weken voor het evenement nog honderd extra toegangskaarten verkocht konden worden.

foto: DCI Media

Tijdens het wielercafé kwamen diverse (oud-)profwielrenners langs, waaronder Peter Winnen, Johan Museeuw, Piet van Katwijk, Jacques Hanegraaf, Evy Kuijpers, Lars Boom, Paolo Bettini en Leontien van Moorsel. Onder het genot van een koud biertje of glas wijn genoten de aanwezig gasten uit binnen- en buitenland van een avond vol vertier. Met presentatoren Rien van Horik en Leo Alkemade konden de ruim tweehonderd gasten rekenen op een soepele presentatie van dit Brabantse wielercafé. Al snel werd de ene na de andere anekdote aangedragen door de diverse oud-profwielrenners. Peter Winnen: “Ik rookte wel eens sigaretje. Ik herinner me een etappe door Bretagne. Tweehonderd kilometer berg op, berg af. Bij de soigneur haalde ik dan wel eens een Marlboro op. Dan ging die spanning echt van de benen.”

foto: wielercafes.nl

Ook Leontien van Moorsel kwam met vermakelijke anekdotes. “Na mijn overwinning op de Olympische Spelen liep mijn vader dronken door het Holland Heineken Huis. Toen Prins Willem Alexander op bezoek kwam vroeg mijn vader hem welke tennisser hij ook alweer was.. Hierna heb ik mijn vader drie maanden niet aangekeken. Ach ja, ook dat is weer ons pap.”

Tussen de verhalen door bracht Leo Alkemade zijn onlangs uitgebrachte liederen tot gehoor. Een aangename afwisseling van het wielercafé waar ’t met de sfeer duidelijk wel goed zat.

Of het wielercafé in het vervolg nog eens georganiseerd wordt is nog niet zeker. Wanneer de reacties positief zijn behoort dit zeker tot de mogelijkheden, beaamde de organisatie.

Bezoek of organiseer jij binnenkort ook een pop-up wielercafé? Laat het weten via de website www.wielercafes.nl of mail naar ruben@wielercafes.nl!

Dit bericht delen via

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Laatste berichten

Deel dit bericht via

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp