De wind is je vriend

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Een zonovergoten zondagmiddag tijdens de zomervakantie. Dan weet je zeker dat het druk is op de weg. Toch reed ik vandaag weer een mooie ronde. De opeenstapeling van de afgelopen ritten begint inmiddels zijn tol te eisen, te zien aan mijn hartslag. Gelukkig stelt de gastheer van vandaag, Bram, zelf al voor om een rustig rondje te rijden. Hij heeft immers last van zijn hamstring. Na zijn fiets nog wat afgesteld te hebben vertrekken we samen vanuit Haarlem richting Zaandam. Eerst gaat het op het gemakje, met de wind in de rug. Maar zodra we de wind van voren krijgen en we door wat dorpjes moeten manoeuvreren blijkt er een ware criteriumtijger in Bram te zitten. Vol enthousiasme door de bocht, direct weer aanzetten en waarom ook gas terug op de slecht liggende klinkers? Deze man wil ik wel eens een recreantenkoers zien rijden.

Op fietsvakantie in eigen land - Ruben van Kempen - Rendyl racefiets

Bij aankomst bij de tweede veerponden hoor ik dat we een kwartier moeten wachten. Ik ben blij dat ik even op adem kan komen en de hartslag kan laten zakken. Het laatste stuk hebben we de wind gelukkig niet meer vol van voren en doen we het rustig aan. Bram ziet de wind als zijn vriend. Heb je ‘m tegen dan wordt je er sterk van. Heb je ‘m mee dan geniet je van de snelheid. Niks aan gelogen.

Eenmaal terug in Haarlem kijk ik nog eens goed rond in Bram zijn kamer, huis, villa. Wat heeft die gozer een waanzinnig gave woonplek. Een mega grote woonkamer met heerlijke hoekbank, planten die groter zijn dan ikzelf en plafonds van ruim vier meter hoog. Even waan ik me in een museum of galerij, met op elke vierkante meter weer iets nieuws om mijn gedachten in te verliezen. Dat heeft ‘ie toch mooi voor elkaar.

Na vier mooie dagen op de fiets ben ik er nog niet zeker van morgen ook weer te rijden. Een dagje herstellen is ook niet verkeerd. Morgenochtend maar eens bekijken hoe de vlag erbij hangt.  

Dit bericht delen via

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Laatste berichten

Deel dit bericht via

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

1 gedachte over “De wind is je vriend”

Reacties zijn gesloten.