Bij twijfel gewoon doen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Nadat ik gisteren kennis maakte met het oer-Hollandse landschap van Noord-Holland was het begin van deze route vandaag al direct voor herhaling vatbaar. Samen met Tijmen en Sjoerd, die zijn vijfde rit op zijn eerste racefiets reed, zoeken we een andere vriend uit onze Brabantse studententijd op. De eerste anderhalf uur wind tegen is meteen pittig en valt Sjoerd dan ook zichtbaar zwaar. De versterking van Tijmen halverwege de heenweg komt dan ook als geroepen. Het terras wordt gevonden, de klassieke koffie met appelgebak is naar binnen voor we er erg in hebben en zodoende bereiken we keurig op tijd de binnenstad van Utrecht.

Sjoerd verteert de 80 kilometer naar Utrecht zo goed dat hij de 40 terug ook nog met mij mee wil fietsen. “Bij twijfel gewoon doen”, wordt er dan gezegd. Twee witbier en relaxte 25’C hebben hem daar zelfs niet van kunnen weerhouden. Hij is vastbesloten om samen voor ‘t eerst zijn 100-grens te passeren. En dan te bedenken dat zijn langste rit tot dan toe 45 kilometer was..

Op de terugweg was het wel even bikkelen langs het Amsterdam-Rijnkanaal, maar na een dikke 4 uur fietsen stond de teller dan toch echt op 120 kilometer. Chapeau voor Sjoerd, die zich daarnaast ook nog eens erg gastvrij opstelde. Bedankt maat!

Dit bericht delen via

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Laatste berichten

Deel dit bericht via

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

3 gedachten over “Bij twijfel gewoon doen”

Reacties zijn gesloten.